Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Πολύχρωμες πιπεριές με dressing μουστάρδας Dijon

Δροσερή και πολύ καλοκαιρινή , είναι από τις πολύ αγαπημένες μου σαλάτες την οποία συνοδεύω με λευκό κρέας ή φρέσκο ψαράκι. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. 

Ελαφριά και εύκολη συνταγή, η οποία μπορεί να απογειωθεί με το συγκεκριμένο dressing ( που επίσης λατρεύω ! ) . Πάμε να την ετοιμάσουμε λοιπόν !










Υλικα

2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κίτρινες 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
μερικά φύλλα μαϊντανό
  • Για το dressing
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτελεση

1) Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και το κρεμμύδι
2) Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά που έχουμε
3) Αναμιγνύουμε τις πιπεριές και το dressing και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο μαϊντανό


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου