Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σαλατα με παντζαρια, κοκκινο λαχανο και μηλο

Μια από τις πιο νόστιμες χειμωνιάτικες σαλάτες που θα στολίσουν το τραπέζι σας. Με μοναδική γεύση ,τόσο ελαφριά ,ιδανική για χριστουγεννιάτικο γεύμα αλλά και για ένα βραδινό πιάτο που περιέχει λίγες θερμίδες. Με ελάχιστα υλικά στα οποία μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε ,μια σαλάτα πασπαρτού που συνοδεύει τέλεια το κοτόπουλο και το χοιρινό.









Υλικά

3 παντζάρια
1 μικρό κόκκινο λάχανο 
1 μήλο
1 ρόδι
1 σφηνάκι ξύδι Βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Εκτέλεση

1) Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Το ίδιο κάνουμε και για το λάχανο.

2) Κόβουμε σε κύβους το μήλο και στη συνέχεια καθαρίζουμε και το ρόδι.

3) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4) Σερβίρουμε.



Tip1 : Μπορούμε να προσθέσουμε και μαρούλι, γίνεται το ίδιο νόστιμο.

Tip 2: Σε περίπτωση που θέλουμε ,κάνουμε ένα μείγμα με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Είναι τέλειος συνδυασμός και δίνει μια άλλη ένταση στο πιάτο μας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου