Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Γαρίδες με ταλιατέλες και τσίπουρο

Ακόμα και αν είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου , και το καλοκαιράκι μοιάζει μακρυά, τα θαλασσινά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Με  πλούσια θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες τουλάχιστον μια με δυο φορές την εβδομάδα απαιτείται η κατανάλωση  ψαριών και μαλακίων. Με απλά υλικά και μεγάλη φαντασία, μαγειρέψτε για τους αγαπημένους σας πεντανόστιμες συνταγές για να έχετε το καλοκαίρι στο τραπέζι σας όποτε επιθυμείτε.
















                                                               Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις ταλιατέλες. Τις βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
2) Όσο βράζουν, εμείς καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες , αφαιρούμε το έντερο και τις πλένουμε καλά. Τις αφήνουμε στην άκρη για να στεγνώσουν.
3) Βγάζουμε τις ταλιατέλες μόλις βράσουν και τις αφήνουμε στην άκρη.Κρατάμε μισή κούπα από το νερό της κατσαρόλας.
4) Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τις σκελίδες σκόρδου. Μετά από λίγα λεπτά βάζουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε μέχρι να κοκκινίσουν καλά.
5) Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες σβήνουμε με το τσίπουρο 
6) Περιμένουμε να εξατμιστεί το τσίπουρο και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.



 
















7) Προσθέτουμε την κούπα με το νερό , το αλάτι και το πιπέρι. Τις αφήνουμε λίγο ακόμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά καθώς προσθέτουμε τις ταλιατέλες. 
8) Αποσύρουμε από τη φωτιά μετά από 5 λεπτά και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου