Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Lemon Pie

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με μία διαφορετική συνταγή μιας και αποτελεί το αγαπημένο μου γλυκό. Λιγάκι δύσκολο λόγω διαδικασίας αλλά με το αποτέλεσμα να σας δικαιώνει, την προτείνω ανεπιφύλακτα. Αποτελούμενη από τρεις (3) συνταγές, βγάζει 2 τάρτες και είναι για 12 άτομα περίπου. Διαβάστε τα υλικά και ξεκινήστε. Καλή επιτυχία!


                       
                                       Για την τάρτα  
 Υλικά
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό με πολλά λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 130 γρ. ζάχαρη*
  • 2 αυγά 
  • 400 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 2 βανίλιες σκόνη
*Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκιά θέλουμε τη ζύμη. Μπορείτε μέχρι 150-160 γρ. το πολύ ( συνολικά) να προσθέσετε. 







                                              Εκτέλεση

1) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, με το φτερό του μίξερ ,για να αφρατέψουν 
2)Στη συνέχεια χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα
3)Τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τις βανίλιες μέσα στον κάδο



Μόλις γίνει η ζύμη , την πλάθουμε σε ένα στρόγγυλο σχήμα, την τυλίγουμε με σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να 'ξεκουραστεί' για κανένα 20 λεπτο .

 

Μετά το πέρας του χρόνου, την βγάζουμε , την ζυμώνουμε και την απλώνουμε πάνω στη φόρμα της τάρτας.Η ζύμη θα πρέπει να είναι καλά απλωμένη και στα τοιχώματα της φόρμας. Την βάζουμε στο ψυγείο ξανά για 10-15 λεπτά. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελάχιστα 

την ζύμη.
Τοποθετούμε πάνω μια λαδόκολλα από πάνω και μέσα βάζουμε ρύζι ή άλλα όσπρια κατά προτίμηση, τα οποία λόγω βάρους δεν θα επιτρέψουν τη ζύμη να ανασηκωθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς -αντιστάσεις-για 20 λεπτά περίπου( ο χρόνος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε).


                                  Κρέμα λεμονιού
Υλικά 

  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 3 λεμόνια
  • 3 κρόκοι αυγών (το ασπράδι το βάζουμε στη μαρέγκα!)
  • 270 ml κρύο νερό

                                     Εκτέλεση 

1)Σε ένα μπολ αναμειγνύω τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια , ρίχνω λίγο νερό στο μπολ μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα . Σε μια μικρή κατσαρόλα τρίβω τον κίτρινο φλοιό από το λεμόνι και το ρίχνω μέσα. Βάζω το υπόλοιπο νερό και ανάβω το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Στύβω τα λεμόνια και ρίχνω το χυμό τους στο μπολ με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και αδειάζω το μπολ μέσα στην κατσαρόλα.Τέλος βάζω το βούτυρο σε κύβους και τους κρόκους από τα αυγά και ανακατεύω απαλά για 2 λεπτά περίπου. Απομακρύνω την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνω να κρυώσει. Όταν πήξει είναι έτοιμη και την αδειάζω πάνω στην τάρτα μου.
 Την βάζω στο ψυγείο για λίγο μέχρι να ετοιμάσω την μαρέγκα.














                                    Μαρέγκα
Τα ασπράδια που έχουμε από πριν τα βάζουμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε 150 γρ ζάχαρη και 1 βανίλια. Τα αφήνουμε μέχρι  να σφίξει και την απλώνουμε πάνω στην τάρτα μας.

Ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά (200 βαθμοί) στο πρώτο ράφι του φούρνου, με την πάνω αντίσταση ΜΟΝΟ για να πάρει χρώμα η μαρέγκα και μόλις γίνει αυτό , βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου