Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μανιτάρια με πράσινες πιπεριές







Ιδανικός μεζές για τσίπουρο και ούζο αλλά και πεντανόστιμο ορεκτικό που συντροφεύει τα γεύματα μας, τα μανιτάρια έχουν αρκετούς υποστηρικτές , ενώ με τη σωστή ποικιλία και τα καλύτερα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο. 


                  Υλικά

  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια Portobello
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλ. αλάτι 
  • 1 κουταλάκι γλ. μαύρο πιπέρι 
  • Χυμό ενός λεμονιού 
  • 1 χούφτα μαϊντανό









                                      Εκτέλεση


1) Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες

2) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο το οποίο έχουμε πρώτα τεμαχίσει και το αφήνουμε στο λάδι  μέχρι να ροδίσει

3) Προσθέτουμε  τις ροδέλες μανιταριών και τις ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι

4) Κόβουμε και τις πιπεριές και τις ρίχνουμε μέσα και αυτές

5) Βάζουμε μέσα και το αλάτι με το πιπέρι

6) Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι

7) Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω και τον μαϊντανό

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

                      























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου