Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Βελουτέ κολοκύθας

Νόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα αλλά και το τέλειο πρώτο πιάτο για το γιορτινό σας τραπέζι. Με ή χωρίς κρέμα γάλακτος σίγουρα είναι ένα πιάτο που ξεχωρίζει. Extra Tip : Δοκιμάστε να τη σερβίρεται μέσα στην κολοκύθα όπως φαίνεται παρακάτω!



Υλικά                                                       

1 κολοκύθα μέτρια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



Εκτέλεση

1) Πλένουμε και κόβουμε ,από το πάνω μέρος της κολοκύθας, ένα κομμάτι, ίσα ίσα να μπορούμε να καθαρίσουμε το εσωτερικό της.

2) Αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια , με ένα κουτάλι βγάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας. Τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε στην άκρη για την ώρα.

3) Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και κόβουμε το κρεμμύδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το αλάτι, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε γρήγορα. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

4) Κόβουμε σε κομμάτια το καρότο και το προσθέτουμε. Τέλος βάζουμε και τα κομμάτια κολοκύθας.

5) Προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει τα υλικά και βάζουμε τα το υπόλοιπο λάδι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά , αποσύρω από τη φωτιά το κατσαρολάκι.

6) Με μια τρυπητή κουτάλα, βάζω τα υλικά στο μίξερ και τα πολτοποιώ. Η σούπα είναι έτοιμη.

---> Αν θέλετε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος την βάζετε στο Βήμα 5 και ακολουθείτε κανονικά τη συνταγή. Συνοδεύετε τέλεια με κρουτόν και με λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο από πάνω.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη ! ! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου