Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μύδια σαγανάκι (νηστίσιμα)


Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή που μυρίζει καλοκαιράκι. Τέλειο πιάτο για τις ημέρες νηστείας, αλλά και όχι μόνο. Προσθέτοντας λίγη φέτα γίνονται πεντανόστιμα. Τα μύδια έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά και είναι πλούσια σε ψευδάργυρο!Τα μύδια καλό θα ήταν να προσέχουμε από που τα αγοράζουμε , πρέπει να έχουν αλιευθεί από καθαρές θάλασσες , διότι τρέφονται φιλτράροντας το νερό! Συν ότι μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί η γεύση τους αν δεν είναι καλής ποιότητας!

Extra tip: Τα μύδια όσο τα βράζουμε τόσο μικραίνουν. Ο ιδανικός χρόνος είναι 2,5-3 λεπτά ακριβώς, ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η φωτιά. Μπορεί να σας φαίνεται λίγος χρόνος, αλλά θα είναι έτοιμα και ζουμερά!






  • Άτομα 4


Υλικά

μισό κιλό μύδια
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μισό σφηνάκι ούζο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ μπούκοβο
1/2 κ.γλ αλάτι
                                         1/2 κ.γλ πιπέρι





Εκτέλεση

1) Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τεμαχισμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο
2)Ρίχνουμε το σφηνάκι με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
3) Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Προσθέτουμε τη μουστάρδα,το μπούκοβο,το αλάτι και το πιπέρι
4) Μόλις 'δέσει' καλά η σάλτσα, προσθέτουμε για 3 λεπτά τα μύδια
Αποσύρουμε και σερβίρουμε με λίγη ρίγανη  !

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου