Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Παραδοσιακο Hummus

 Λιβανέζικη και πολύ διαδεδομένη η συνταγή αυτή , αποτελεί ένα συχνό πιάτο για τους Χορτοφάγους της Δύσης και ένα πολύ αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο για τους λάτρης της Ανατολή. Εγώ το χρησιμοποιώ ως ντιπ σε στικ λαχανικών και είναι τέλεια. Ελπίζω να σας αρέσει!




Υλικά

1 κούπα ρεβίθια βρασμένα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1) Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός από το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε περίπτωση που θέλετε πιο αραιό το μείγμα , ,μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό
2) Το hummus είναι έτοιμο , σερβίρουμε με το ελαιόλαδο από πάνω , ίσως και λίγη πάπρικα  

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου