Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Xoιρινο με σαλτσα παπρικας

Τα πικάντικα πιάτα δεν αρέσουν σε όλους , είναι όμως πολύ νόστιμα και έχουν πολύ δυνατές γεύσεις , κυρίως από κάποιες σάλτσες που τα συνοδεύουν. Στην σημερινή συνταγή συνοδεύουμε ένα μαλακό μπούτι χοιρινό με τέλεια πικάντικη σάλτσα πάπρικας , από αυτές που τρελαίνομαι να κάνω . Θα δούμε σε μια άλλη συνταγή μια ακόμα παραλλαγή της.  Η σάλτσα αυτή ταιριάζει και με κοτόπουλο για όποιον δεν θέλει χοιρινό.





Υλικά

1 χοιρινό μπούτι 600 γρ 
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι

για τη σάλτσα
20 γρ βούτυρο
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο
 μίση πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
70 γρ μανιτάρια τεμαχισμένα
2 κ.γλ αλεύρι
1 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.γλ ντοματοπολτό
μισό φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος







Εκτέλεση

1)Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες , το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει
2) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν
3)Προσθέτουμε το αλεύρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε
4)Προσθέτουμε και τον ντοματοπολτό μαζί με το ζωμό και το αφήνουμε 
στη φωτιά να σιγοβράζει για 5 λεπτά
5) Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου