Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σπιτική λεμονάδα

Απριλίου 30, 2017 0 Comments
Μία πολύ δροσερή συνταγή για ένα φανταστικό καλοκαιρινό, και όχι μόνο, ρόφημα. Η αγαπημένη σε όλους σπιτική λεμονάδα, σε μία πανεύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι !



Extra tip: Με πολλά πολλά παγάκια και φέτες λεμονιού !!



                                                                   


Υλικα

500 ml  χυμό λεμονιού
500 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό 
1 πράσινο μήλο σε φέτες 
λίγα φύλλα δυόσμου

Κιμαδοπιτα

Απριλίου 30, 2017 0 Comments

Οι πίτες είναι ένα συνηθισμένο ελληνικό (κυρίως)  το οποίο σερβίρεται στο τραπέζι μας σαν πρωινό, ορεκτικό ή σαν κάτι για να 'τσιμπάμε' στις λιγούρες μας . Το φύλλο είναι -κατ' εμέ- το πιο δύσκολο κομμάτι, να πετύχεις το σωστό πάχος που να ψηθεί ομοιόμορφα αλλά να είναι και πολύ τραγανό και νόστιμο.

Η σημερινή συνταγή είναι η αγαπημένη μας κιμαδόπιτα. Κρέας και πίτα συνδυάζονται τέλεια σε αυτή τη γευστική συνταγή , την λαχταριστή γέμιση και το τραγανό φύλλο. Πάμε να την φτιάξουμε !








  Υλικά

Για το φύλλο

750 γρ. αλεύρι 
1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Γαλα Αμυγδαλου

Απριλίου 12, 2017 0 Comments
To γάλα αμυγδάλου είναι πολύ νόστιμο και πολύ υγιεινό. Έχουν αρχίσει πολλά σπίτια να
αντικαθιστούν το γάλα αγελάδας με το γάλα αμυγδάλου, διότι το τελευταίο δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και λακτόζη , και είναι πολύ θρεπτικό, κυρίως για παιδιά. Αρχικά να σημειώσουμε ότι μια κούπα  γάλα αμυγδάλου περιέχει μόλις 60 θερμίδες ενώ το αγελαδινό γάλα περιέχει 146.

Στη συνέχεια, το γάλα αμυγδάλου περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο και 30% περισσότερη βιταμίνη D ,  που αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής και ενισχύει τα κόκαλά μας. Επίσης , περιέχει 50% περισσότερη βιταμίνη E η οποία βοηθάει το δέρμα μας να γίνει πιο λαμπερό.

 Τέλος είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και πολύ γευστικό, ενώ δεν χρειάζεται ψυγείο !












Πιο κάτω βλέπουμε τον πίνακα με τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος αμυγδάλου σε σχέση με το αγελαδινό.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μπουγατσακια με κρεμα

Απριλίου 08, 2017 0 Comments
 Για όλες τις ώρες της ημέρες , ιδανικό για τις 'λιγούρες' μας αυτά τα μπουγατσάκια είναι σκέτη τρέλα ! Πολύ νόστιμα και μια πολύ καλή επιλογή πρωινού για τους μικρούς μας φίλους, ενώ η γέμιση είναι κατάλληλη και για μπουγάτσα ολόκληρη. Κλασσική  συνταγή από τη Θεσσαλονίκη που την κάνω πολύ καιρό  και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη . Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, κανένα ή μερέντα,  Ω ναι , μερέντα ! Ας ξεκινήσουμε !








Υλικα (για 20 κομμάτια)

  • Για τη ζύμη

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
λίγο βούτυρο για το άλοιμα των φύλλων

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Smoothie με φραουλα

Απριλίου 07, 2017 0 Comments
Πόσο γευστικό και δροσιστικό είναι ένα smoothie για πρωινό ! Εγώ προσωπικά λατρεύω το συγκεκριμένο , διότι έχει ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα , τη φράουλα. Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5 - 8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Επιπροσθέτως, είναι φρούτο πλούσιο σε πηκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης.

Όπως όλα τα φρούτα, έτσι και η φράουλα, περιέχει πολύ νερό (περίπου 90%), κάτι πολύ ευεργετικό για την ουροποιητική μας λειτουργία. Ας απολαύσουμε , λοιπόν, το πιο νόστιμο smoothie και ας μπούμε δυναμικά στη καλοκαιρινή διάθεση !










Υλικα

μισή κούπα φράουλες
μισή μπανάνα 
1/4 κούπας βατόμουρα
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
1/4 κ.γλ τζίντζερ
1/4 κ.γλ. λιναρόσπορος 

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κορμος σοκολατας

Απριλίου 04, 2017 0 Comments
To γνωστό σε όλους 'Μωσαϊκό' είναι μια ακόμη εύκολη συνταγή. Τώρα ειδικά που ζεσταίνει ο καιρός, είναι ιδανικό και πολύ δροσιστικό. Όταν το φτιάχνω , δεν μένει ούτε μπουκιά για την επόμενη ημέρα , είναι πολύ ωραίο γλυκό χωρίς να σε λιγώνει !Μπορείτε να να το τυλίξτε σε λαδόκολλα και να γίνει κορμός , όμως μπορείτε και να το απλώσετε σε ένα ταψί, και μόλις κρυώσει να απλώσετε σαντιγί ή παγωτό από πάνω.







Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
260 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
200 γρ. ζάχαρη άχνη
6 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ