Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μπουγατσακια με κρεμα

 Για όλες τις ώρες της ημέρες , ιδανικό για τις 'λιγούρες' μας αυτά τα μπουγατσάκια είναι σκέτη τρέλα ! Πολύ νόστιμα και μια πολύ καλή επιλογή πρωινού για τους μικρούς μας φίλους, ενώ η γέμιση είναι κατάλληλη και για μπουγάτσα ολόκληρη. Κλασσική  συνταγή από τη Θεσσαλονίκη που την κάνω πολύ καιρό  και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη . Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, κανένα ή μερέντα,  Ω ναι , μερέντα ! Ας ξεκινήσουμε !








Υλικα (για 20 κομμάτια)

  • Για τη ζύμη

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
λίγο βούτυρο για το άλοιμα των φύλλων


  • Για τη γέμιση
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι 
2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό


Εκτελεση

1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C.

2) Απλώνουμε τα φύλλα στο πάγκο μας και τα κόβουμε σε τετράγωνα 

3) Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη βανίλια, το αλάτι και το σιμιγδάλι.Ρίχνουμε σιγά σιγά και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη σπάτουλα για να μην σβολιάσει η κρέμα μας 

4) Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

5) Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουμε  τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

6) Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο, κυρίως στις άκρες, και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε τετράγωνο . Τοποθετούμε ένα ακόμα τετράγωνο φύλλο από πάνω και τα κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα , σαν 'δωράκια', όχι πολύ σφιχτά όμως μην σκιστεί το φύλλο. Περνάμε λίγο βούτυρο από πάνω και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Τη συνταγή για τη γέμιση την βρήκα εδώ και μου άρεσε πάρα πολύ !



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου