Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Γαλα Αμυγδαλου

To γάλα αμυγδάλου είναι πολύ νόστιμο και πολύ υγιεινό. Έχουν αρχίσει πολλά σπίτια να
αντικαθιστούν το γάλα αγελάδας με το γάλα αμυγδάλου, διότι το τελευταίο δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και λακτόζη , και είναι πολύ θρεπτικό, κυρίως για παιδιά. Αρχικά να σημειώσουμε ότι μια κούπα  γάλα αμυγδάλου περιέχει μόλις 60 θερμίδες ενώ το αγελαδινό γάλα περιέχει 146.

Στη συνέχεια, το γάλα αμυγδάλου περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο και 30% περισσότερη βιταμίνη D ,  που αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής και ενισχύει τα κόκαλά μας. Επίσης , περιέχει 50% περισσότερη βιταμίνη E η οποία βοηθάει το δέρμα μας να γίνει πιο λαμπερό.

 Τέλος είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και πολύ γευστικό, ενώ δεν χρειάζεται ψυγείο !












Πιο κάτω βλέπουμε τον πίνακα με τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος αμυγδάλου σε σχέση με το αγελαδινό.

authoritynutrition.com

















Υλικα (για 1,5 λιτρο)

600 γρ. αμύγδαλα
1,5 λίτρο νερό
3 κ.σ. μέλι
3 κ.γλ. αλάτι



Εκτελεση

1) Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα σκεπασμένα με νερό για τουλάχιστον 12 ώρες
2) Έπειτα στο μίξερ βάζουμε -ανάλογα με τη χωρητικότητα - όλα τα υλικά μαζί.( Εγώ τα έβαλα σε 3 δόσεις )
3) Περνάμε το γάλα από ένα ψιλό πανί ή από ένα τούλι                        ( μπομπονιέρας πχ.) και το στραγγίζουμε 
Το γάλα μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου