Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κορμος σοκολατας

To γνωστό σε όλους 'Μωσαϊκό' είναι μια ακόμη εύκολη συνταγή. Τώρα ειδικά που ζεσταίνει ο καιρός, είναι ιδανικό και πολύ δροσιστικό. Όταν το φτιάχνω , δεν μένει ούτε μπουκιά για την επόμενη ημέρα , είναι πολύ ωραίο γλυκό χωρίς να σε λιγώνει !Μπορείτε να να το τυλίξτε σε λαδόκολλα και να γίνει κορμός , όμως μπορείτε και να το απλώσετε σε ένα ταψί, και μόλις κρυώσει να απλώσετε σαντιγί ή παγωτό από πάνω.







Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
260 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
200 γρ. ζάχαρη άχνη
6 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ





Εκτέλεση

1) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο . Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κακάο, την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. 
2) Τρίβουμε με το χέρι μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα. Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει
3) Μόλις κρυώσει το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού και το αφήνουμε να παγώσει. Σερβίρουμε με σαντιγί, παγωτό ή σκέτο

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου