Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κρέμα γιαουρτιού

Μαΐου 28, 2017 0 Comments
Χωρίς ζάχαρη , πολύ ελαφριά και νόστιμη αυτή η κρέμα θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε γλυκό χωρίς θερμίδες και μόλις με 4 υλικά . Στην ουσία είναι ένα άγλυκο γλυκό διότι αντί για ζάχαρη έχει λίγο μέλι , κάτι που ίσως δεν αρέσει σε πολλούς- εμένα με έχει ξετρελάνει. Είναι πολύ καλή και γρήγορη συνταγή , όταν έχετε επισκέπτες  χωρίς το άγχος των πολλών υλικών .







Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Δροσερή Καροτοσαλάτα

Μαΐου 23, 2017 0 Comments
Πολύ εύκολη και απλή , με το σωστό στήσιμο μπορείτε να καταπλήξετε τους πάντες. Είναι πολύ δροσιστική και ιδανική για τώρα το καλοκαιράκι. Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και η πλουσιότερη φυτική πηγή β – καροτίνης (προβιταμίνης Α). Η β – καροτίνη συμβάλλει στην προστασία της όρασης και ειδικά στη νυχτερινή όραση. 

Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της β – καροτίνης, παρέχει επίσης προστασία από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και την ανάπτυξη καταρράκτη, της κύριας αιτίας τύφλωσης στους ηλικιωμένους.

Τα καρότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες. Ένα μεσαίο καρότο περιέχει 0,6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5,8 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1,7 γραμμάρια φυτικών ινών και 25 θερμίδες, κάτι το οποίο τα καθιστά ένα ασφαλές συμπλήρωμα σε κάθε δίαιτα και το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.







Το τέλειο Ριζότο

Μαΐου 23, 2017 0 Comments
Το ιταλικό ριζότο είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο με εξαιρετικά αρώματα και απίστευτη φινέτσα. Η διαδιακασία παρασκευής , αποτελεί μια τέχνη , και εμείς σήμερα θα την δούμε αναλυτικά. Αρχικά για να γίνει ένα πολύ νόστιμο ριζότο, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά που είναι ο ρύζι. Οι καλύτερες ποικιλίες ρυζιού για ριζότο είναι το arborio, το carnaroli και το vialone nano. Είναι όλα ιταλικές ποικιλίες ρυζιού, υψηλές σε περιεκτικότητα αμύλου, ενώ κατά το μαγείρεμα δεν κολλάνε και είναι ανθεκτικές και στο συνεχές ανακάτεμα.

Επίσης ο ζωμός αποτελεί τη γευστική βάση για το ριζότο και δίνει τη βασική γεύση, για αυτό πρέπει να είναι νόστιμος. Επιλέγουμε είτε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο ή μπορούμε να κάνουμε εμείς έναν ζωμό με βοδινά κόκαλα ( σε 2 λίτρα νερό να βράσουν για αρκετή ώρα) .


Βασική συνταγή , στην οποία μπορείτε να προσθέστε μανιτάρια , γαρίδες ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.





Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Cranberry Muffins

Μαΐου 08, 2017 0 Comments

Μια πολύ νόστιμη και συνταγή και ένα πολύ υγιεινό σνακ, είναι η παρακάτω συνταγή . Αγαπώ πολύ τα muffins όμως τα περισσότερα περιέχουν βόμβες θερμίδων και πολλά συντηρητικά. Έτσι αποφάσισα να κάνω μια υγιεινή παραλλαγή χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο , μια ελαφριά και πολύ εύκολη συνταγή , ένα τέλειο και χορταστικό σνακ με λιγότερες από 120 θερμίδες ! 







Υλικα

1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 κ.γλ. baking powder 
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. μέλι
1/4 κούπας ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα cranberries

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σπιτική Μερέντα

Μαΐου 01, 2017 0 Comments
Σε πολλούς η μερέντα θυμίζει τα παιδικά τους  χρόνια , σε ακόμα πιο πολλούς - που ακόμα την τρώμε με το κουτάλι της σούπας- είναι λατρευτική πρωινή και όχι μόνο, συνήθεια. Ειδικά για τα μικρά παιδιά , είναι απαραίτητο μέρος ενός νόστιμου πρωινού γεύματος. Θα ήταν βέβαια πολύ καλύτερο να την κάναμε στο σπίτι μας , έτσι ώστε να μην ξεφεύγουμε από τα πλαίσια μιας σωστής  διατροφής, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά , ιδιαίτερα αν έχουμε και παιδιά στο σπίτι.
Σήμερα , λοιπόν, θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη και πολύ εύκολη σπιτική μερέντα που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους! !






Υλικα

1 Βιτάμ ή βούτυρο ( θερμοκρασία δωματίου )
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 κούπα τριμμένο φουντούκι
1 σφηνάκι λικέρ