Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Γεμιστά με πλιγούρι και φέτα

Από τα πιο νόστιμα φαγητά που σίγουρα λατρεύουμε όλοι. Κάθε φορά που κάνει η γιαγιά μου γεμιστά , τρέχουμε όλοι πάνω από το ταψί και τα εξαφανίζουμε πριν καν προλάβει τα τα βάλει στο τραπέζι.  Και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ντομάτες και οι πιπεριές είναι από τον κήπο μας , εκτοξεύεται η νοστιμιά με απλά και φρέσκα υλικά.

Μια από τις αγαπημένες μου παραλλαγές είναι αυτή η συνταγή με πλιγούρι και φέτα , για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν μια πιο ελαφριά εκδοχή αλλά και για αυτούς που δεν αγαπάνε το κρέας. Ας τη δοκιμάσουμε λοιπόν !







 Υλικά

13-15 ντομάτες και πιπεριές για γεμιστά
4 φλ. πλιγούρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγη φέτα τριμμένη (προεραιτικά) 


 Εκτέλεση   

1)  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C

  1. 2) Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες, τις αδειάζουμε και περνάμε τη σάρκα τους από το μπλέντερ. Κρατάμε τον πολτό στην άκρη. Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια τους
  2. 3) Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το πλιγούρι και το σοτάρουμε τόσο όσο να γυαλίσει
  3. 4) Προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά , τη ζάχαρη αλλά και το μαϊντανό και το δυόσμο
  4. 5) Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Η γέμιση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3/4 του εσωτερικού τους. Τοποθετούμε στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη φέτα για να δώσουμε πιο έντονη γεύση - μόνο αν είναι στις γεύσεις μας
  5. 6) Στο κενό που αφήνουμε μέσα στις ντομάτες και τις πιπεριές προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην στεγνώσει εντελώς το πλιγούρι . Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο
  6. 7) Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα
 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !









1 σχόλιο: