Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ταλιατέλες με προσούτο και φρέσκα μανιτάρια

Λατρεύω τόσο πολύ αυτό το πιάτο που κάθε φορά μου αρέσει να πειραματίζομαι κάνοντας διάφορες προσθέσεις και αφαιρέσεις συστατικών και πάντα βγαίνει απολαυστικό χωρίς μεγάλη δυσκολία. Αγαπημένο συστατικό τα φρέσκα μανιτάρια τα οποία έχουν υψηλή διατροφική αξία και χαμηλές θερμίδες και συνοδεύουν άψογα τα ζυμαρικά.






Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
4 φέτες προσούτο crudo
400 γρ. μανιτάρια portobello
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml κρέμα γάλακτος
μισό ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1) Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου τις ταλιατέλες , μέσα σε αλατισμένο νερό
2) Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο 
3) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε 
4) Σβήνουμε τα μανιτάρια με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά , μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
5) Αποσύρουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε
6) Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
7) Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω λίγη γραβιέρα ( εγώ το προτιμώ σκέτο!)

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου