Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

French Toast

Ιδανικό , γρήγορο και πανεύκολο πρωινό το French Toast δεν χρειάζεται τίποτα παρά μόνο 3 βασικά υλικά, μπαγιάτικο ψωμί ( για να απορροφούνται καλύτερα τα υπόλοιπα υλικά )  , γάλα και αυγά. Το συναντάμε κυρίως στο εξωτερικό, ενώ εμείς εδώ έχουμε τις κλασικές αυγόφετες που γίνονται μόνο με αυγά. Το French Tost γίνεται πιο αφράτο και πιο ζουμερό και συνοδεύετε κυρίως με μέλι, άχνη ζάχαρη , μαρμελάδα, σάλτσα μήλου ή   σιρόπι σφενδάμου.

Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε κανέλα , ζάχαρη , αλάτι ακόμα και γαρίφαλο ανάλογα με τα γούστα σας. Συνοδεύονται επίσης και με αλμυρές επιλογές .





Υλικά

5-6 μεγάλες φέτες ψωμί ( μπαγιάτικο )
2 μεγάλα αυγά ή 3 μεσαία
2/3 ποτ.  γάλα 
μια πρέζα αλάτι






Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι. Βουτάμε τις φέτες μέσα στο μείγμα και τις βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι ,  το οποίο έχουμε βουτυρώσει λιγάκι.
Γυρίζουμε και από τις δυο μεριές του ψωμιού μέχρι να  ροδίσουν 

Σερβίρονται ζεστές και κρύες




Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου