Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σολομός με γλυκοπατάτα και πορτοκάλι















Υλικά    (για 2 άτομα)

2 τεμάχια σολομό
2 γλυκοπατάτες 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. τζίντζερ
                                         1 κ.γ. πιπέρι
                                          χυμό από μισό πορτοκάλι








Εκτέλεση






1) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει λίγο, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτές γραμμές .
2) Ρίχνουμε το τζίντζερ , το μισό πιπέρι και το μισό αλάτι και ανακατεύουμε
3) Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και το χυμό από πορτοκάλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά
4) Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και προσθέτουμε τα κομμάτια από σολομό με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για ένα μισάωρο μέχρι να κοκκινίσει και να είναι έτοιμο
5) Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε στο πιάτο με τις γλυκοπατάτες
6) Προαιρετικά προσθέτουμε δίπλα στο πιάτο λίγο βαλσάμικο με πορτοκάλι


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου