Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




Πατάτα φούρνου vol 1 , η πατάτα στα καλύτερά της. Ένα ,από τα αγαπημένα μας υλικά ,είναι η πατάτα ,ένα πασπαρτού της κουζίνας που έχει διάφορες παραλλαγές , όπου θα δείτε σε επόμενες συνταγές. Γιορτινό και εύκολο το συγκεκριμένο πιάτο ,ενώ ταιριάζει τέλεια με ψητό χοιρινό ή μπριζόλα λαιμού στο φούρνο. Ας ξεκινήσουμε ! 









  Υλικά


  2 κιλά πατάτες
  2 πορτοκάλια (χυμό)
  1 κ.σ. μουστάρδα 
                                            4 σκελίδες σκόρδο
                                            1 κ.γ. αλάτι
                                            1 κ.γ. πιπέρι
                                            6 κ.σ. ελαιόλαδο
                                            λίγο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
                                            μερικά φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά) 





Εκτέλεση






1) Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
2) Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη
3) Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε και τις πατάτες με τη μουστάρδα και το χυμό από τα πορτοκάλια.
4) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
5) Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά
6) Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος* και κατευθείαν στον φούρνο για 25-30 λεπτά

*Αν θέλουμε προσθέτουμε και κεφαλοτύρι πριν τις βάλουμε στον φούρνο





Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου