Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κέικ καρότου με κρέμα Philadelphia


Αυτή η υπέροχα γευστική και άκρως χριστουγεννιάτικη συνταγή, μας έρχεται κατευθείαν από τον Καναδά. Εύκολη και με ωραία αρώματα , είναι ιδανική να στολίσει ένα γιορτινό μπουφέ και να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με το κατάλληλο γλάσο από πάνω , η γεύση απογειώνετε ενώ μπορείτε να στολίσετε  με τριμμένο καρύδι ή με ζαχαρωτά της επιλογής σας.




Υλικά

  3 κούπες αλεύρι
  3 αυγά
  2 κ.γ. baking powder
  2 κ.γ. κανέλα
 1/2 κ.γ. αλάτι
                                          3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
                                          3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
                                          2/3 κούπας ηλιέλαιο
                                          1 βανίλια
                                          1 κούπα τριμμένα καρότα
                                          *
                                     
Για την κρέμα                  250 γρ. Philadelphia
                                         1/3 κούπας βούτυρο
                                         3 κούπες λευκή ζάχαρη
                                         1 βανίλια
                                         1/4 κ.γ. κανέλα
                                 






Εκτέλεση                     

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
2) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder , την κανέλα και το αλάτι
3) Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ( λευκή και καστανή) μέχρι να γίνει ένα αφράτο λευκό μείγμα.  Προσθέτουμε το λάδι και τη βανίλια.            
4) Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
5) Βουτυρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
6) Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη Philadelphia με το βούτυρο μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα
7) Το απλώνουμε στο κέικ , και είναι έτοιμο προς στολισμό και κατανάλωση


* Στο μείγμα μπορείτε να προσθέσετε ξανθή σταφίδα ή τριμμένα καρύδια στο Βήμα 4

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !








       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου