Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτη πιτα

Μετά από μεγάλα τραπέζια , περισσεύουν συνήθως αρκετά πράγματα τα οποία δεν θέλουμε να πετάξουμε και καλά κάνουμε. Η ανακύκλωση φαγητού μας δίνει πολλές ιδέες και δημιουργία νέων πιάτων. Η σημερινή συνταγή είναι πολύ εύκολη και η γέμιση είναι από διάφορα τυριά που έμειναν, από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ας την απολαύσουμε !







Υλικά

Για τη ζύμη*

1  1/2  κούπα αλεύρι
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
 2 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση 

300 γρ. διάφορα τυριά
10 μικρά ντοματάκια
1 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό





Εκτέλεση







  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το ξύδι , το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε 
2) Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την απλώνουμε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με ένα πλάστη 
3) Λαδώνουμε ένα οποιοδήποτε ταψάκι και απλώνουμε το φύλο
4) Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση , εκτός από τα ντοματάκια, και τα ανακατεύουμε καλά.
5) Ρίχνουμε τη γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια κόβουμε στα 2 τα ντοματάκια και τα βάζουμε από πάνω

6) Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 50 λεπτά

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !



* Η συνταγή της ζύμης είναι από το blog 'Κρητικά τραπεζώματα' και είναι πολύ νόστιμη!  http://cretatrapezomata.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου