Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστα ψωμακια με τυρι

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τη διαφορά ,και να μη βάλετε ένα απλό ψωμί στο τραπέζι ,σας δίνουμε τη λύση. Μικρά ψωμάκια με γέμιση τυριού που σίγουρα θα λατρέψετε. Το ωραίο είναι πως μπορείτε να βάλετε μέσα ότι θέλετε , ακόμα να τα κάνετε και σκέτα, γίνονται πολύ αφράτα και χορταστικά, ιδανικά για πρωινό. Ας τα απολαύσουμε λοιπόν.








Υλικά (για 10 τεμάχια περίπου)

500 γρ. αλεύρι                                      
1 μαγιά (25γρ.)
300 γρ. χλιαρό νερό
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
                                          
Για τη γέμιση : τριμμένο τυρί της επιλογής σας







Εκτέλεση






1) Στον κάδο του μίξερ ( ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε
2) Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι
3) Στο τέλος συμπληρώνω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει το μείγμα για μισή ώρα περίπου
4) Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής μας ( πιπέρι κόκκινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο κτλ) . Με αυτό θα αλείψουμε τα ψωμάκια λίγο πριν μπουν στον φούρνο
5) Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο , το πλάθουμε στο χέρι και το γεμίζουμε με το τυρί. Τα αφήνουμε στην άκρη ένα 15λεπτο να 'ξεκουραστούν' και να φουσκώσουν πάλι
6) Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και τοποθετούμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ( ανάλογα με τον φούρνο)






Καλή επιτυχία και καλή όρεξη ! ! !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου